Hogyan ismerjük fel a lelki társunkat?

logo

Találkoztál már valaha olyan emberrel, akivel szinte azonnali kapcsolatba kerültél?

Könnyű volt kijönni vele, és úgy érezted, bármit meg tudnál osztani vele? Talán úgy tűnt, mintha előtte már találkoztok volna. Ő lett volna a lelki társunk? Sok ember azzal tölti az egész életét, hogy az Igazit keresi. Ha a sors segítségével egymásra találnak, az egész életüket együtt tölthetik. A lelki társunk megtalálása egy üdítő élmény, amint elveszítjük, maga lehet a kínszenvedés. Honnan ismerhetjük fel a lelki társunkat? Az életünk során számos emberrel találkozunk, akihez vonzódunk. Ez jelentheti azt, hogy ő egy lehetséges lelki társ, vagy akár csak egy szokásos rajongás? Mielőtt ezt eldöntenénk, meg kell tudnunk, mit is jelent a lelki társ.

Mit is jelent a lelki társ?

A lelki társ a lelkünk ikerpárja. Ő a tökéletes partner, akihez mélyebb kapcsolat fűz, mint másokhoz. Ezt igaz szerelemnek is nevezhetjük. Néhány ember különböző módon vélekedik a lelki társ fogalmáról. Néhányan azt hiszik, hogy a lelki társ egy szerető az előző életéből.
Mások úgy gondolják, hogy a lelki társ a lelkünk egy darabja, amit egy másik személybe helyeztek, ezért töltjük az egész életünket azzal, hogy megkeressük a másik felünket.
Bármi is történik, higgyük el a lelki társ több mint egy egyszerű fizikai vonzódás. Ez mélyről jön és sokkal tökéletesebbé tehet bennünket, mint bármiféle szerelem vagy rajongás.

Csak egy lelki társunk van?

Esély van arra, hogy több mint egy lelki társunk van odakint. Más-más okokból különböző emberekhez vonzódhatunk, és a különlegessége, hogy számos olyan ember lesz, akik ugyanolyan tulajdonságokon osztoznak, mint mi. Ezeket az embereket közelebb fogjuk magadhoz érezni. Nos, ne szabad aggódni, hogy soha nem találtjuk meg vagy akár elveszítettük az egyetlen lelki társunkat. Számos ember akad még, aki megfelelő lehet számunkra.


Hogyan ismerjük fel akkor, ha valaki a lelki társunk?

Az a személy, akivel a múlt éjszaka találkoztunk a lelki társunk? Mindketten jó kapcsolatba kerültetünk egymással, és úgy érezzük kellemes volt vele, igaz? De akkor honnan tudjuk, hogy ő a lelki társunk? Nos, ez a valódi titok. Nem tudjuk. Éveknek kell ahhoz eltelni, hogy megtudjuk, ha valaki a lelki társunk, vagy sem. Ezért sok ember, aki megszállottja a lelki társ megtalálásának, ezért hagynak ki lehetőségeket, mert úgy gondolnak rá, mint egy villámcsapásra, amely rámutat az igaz szerelemre. Ha nem halljuk a szimfóniát a fülünkben, vagy érezzük a pillangókat a gyomrunkban vagy az fellángoló szerelemet, amely oly népszerű a mozi filmeken, illetve a romantikus regények lapjain, akkor elállunk a kereséstől. Ezzel a tettünkkel kihagyhatunk egy jelentős kapcsolatot. Sőt még a lelki társunkat is elszalaszthatjuk, akit így soha nem ismerhetünk meg.

Ugyanazokat a dolgokat szeretjük?

Habár nincs villogó neonfény, amely rámutat, hogy ő a lelki társunk, néhány kiindulási pont és jelzés van arra, hogy az a személy, aki iránt érdeklődést mutatunk, talán ő lehet az, akit keresünk. Az egyik jó irányjelző, ha ugyanazokat a dolgokat szeretjük. A hasonló érdeklődési kör jó kiindulási pont, hogy az a személy a lelki társunk. De az nem azt jelenti, ha mindketten szeretjük a hamburgert vagy a pizzát, akkor már lelki társak vagyunk. Majdnem mindenki szereti a pizzát vagy a hamburgert. De ha mindketten szeretünk hasonló különleges dolgokat, mint például a spenót, vagy a brokkoli, akkor az egy komoly irányjelző arra, hogy összeillőek vagyunk.

Mennyire kellemes vele?

Sokszor, mikor először találkozunk valakivel, érdeklődünk iránta, valószínűleg idegesnek érezzük magunkat és nehézségeink adódnak önmagunk alakításában, ha egymás közelében vagyunk. Ha a lelki társunkkal vagyunk, ez a feszültség elmúlik. Nagyon kellemesen, sőt meghitten érezhetjük magunkat egymás társaságában. Úgy érezhetjük, hogy nem kell előadnunk egy bizonyos színjátékot, hogy kifejezhessük önmagunkat. Sok ember, aki megtalálta a lelki társát, azt állítja, hogy soha nem érezte magát egyszer sem idegesnek vagy kényelmetlenül a másik jelenlétében. Ez olyan, mintha régóta együtt lennének.

Úgy érezed, el tudnád neki mesélni a legmélyebb titkaid?

A bizalom mindig egy fő kérdés egy kapcsolatban. Szeretünk valakit, de nem vagyunk képesek mindenben megbízni benne, és úgy érezzük, hogy meg kell óvnunk a titkainkat tőle.  Ha valaha olyan szerencsése leszünk, hogy megtaláljuk a lelki társunkat, úgy érezhetjük majd, hogy bármit elmondhatunk neki. Minden reményünket, álmainkat, sőt még a legbelsőségesebb titkaink is biztonságos menedékre lelhetnek egy lelki társ személyében. Ha teljesen meg tudunk bízni abban az emberben, akivel együtt vagyunk, akkor ő a megfelelő jelölt az igaz szerelemre.

Megtalálni a lelki társunkat?

Hogyan találjuk meg a lelki társat? Ez olyan lehet, mint a szent Grál keresése. Folyamatosan keressük és keressük, de sohasem találjuk meg. De hallhattunk már arról a kifejezésről, hogy aktívan keressük a szerelmet, de sohasem találjuk meg, de ha nem keressük, akkor ő talál meg bennünket. Néha a lelki társ keresése is ilyen. Kétségkívül elmehetünk szórakozni klubokba vagy társasági eseményekre, és végigmehetünk a jelölteken, mint a büféasztal során, de nem kényszeríthessük ki, hogy mi történjen, ugyanekkor nem lehetünk egy szobát őrző gyengélkedő sem, aki a sorsot várja, hogy mindent elvégezzen helyette. Ha nem megyünk el szórakozni, és nem ismerkedünk meg emberekkel, akkor sohasem találod meg az igaz szerelmet. Ne üldögéljünk magányosan arra várva, hogy az igaz szerelem megmentsen bennünket. A lelki társunk megtalálásához szükségünk van arra, hogy egyedül is boldogok tudjunk lenni. Ha kétségbeesettek vagyunk, akkor túl könnyen eshetünk az elvakultság hibájába az igaz szerelem kapcsán. Ki kell jutni a négy fal magányából, és ismerkedni kell emberekkel, de ne vizsgáljunk át minden embert tüzetesen a tökéletes egyezés megtalálása reményében. A legjobb csak kikapcsolódni, örülni és örömmel fogadni azokat az embereket, akikkel megismerkedtünk. Előbb utóbb a lelki társunk is megjelenik és részese lesz az életünknek.


2012. október 31. szerda

Vélemények/hozzászólások

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!


2 + 5 =